Produkty najwyższej jakości

Wyjątkowy smak wypieków zawdzięczamy oryginalnym recepturom opartym na naturalnych składnikach

Smaczny początek dnia

Bułka to dla wielu osób obowiązkowy składnik codziennego śniadania, który dostarcza energii na cały dzień. Dlatego bułki Halagarda powstają na bazie naturalnych składników, z dodatkiem zdrowej pełnoziarnistej mąki pszennej lub razowej zawierającej wszystkie części mielonego ziarna. Wiele bułek wypiekanych jest z dodatkiem ziaren sezamu, siemienia lnianego, słonecznika lub innych zdrowych ziaren.

Rodzaje bułek

Bagietka
Apetyczna długa i cienka bułka z francuskim
rodowodem, o białym i miękkim miąższu
oraz złotej i chrupiącej skórce.

Bagietka rustykalna
Krucha i aromatyczna pszenna bagietka
z charakterystycznym pęknięciem przez środek,
ręcznie wyrabiana.

Bułka z serem
Złocista pszenna bułeczka, z dodatkiem sera
gouda zapieczonego w cieście i delikatnie
opieczonego na wierzchu.

Bagietka wienna
Delikatna pszenna bagietka z lekko wilgotnym
miękiszem.


Bagietka żytnia
Bogata w błonnik bagietka na bazie mąki
pszenno-żytniej, posypana otrębami.

Bułki czwórki/ piątki/ siódemki
Chrupiące pszenne bułeczki połączone ze sobą
po 4, 5 lub 7 sztuk, na naturalnych rozczynach,
mocno posypane ziarenkami sezamu lub maku.

Cebulanka
Pszenna bułeczka z dodatkiem prażonej cebulki
o charakterystycznym lekko słodkawym smaku.

Ciabatta
Kwadratowa bułeczka z mąki pszennej i drożdży,
wypieczona według tradycyjnej włoskiej receptury.

Grahamka
Bułka wypieczona w 40% z pełnoziarnistej mąki
pszennej graham, która zawiera wiele witamin
i związków mineralnych.



Szpinakowa
Pyszna bułka pszenna, w kształcie sztangielki.
Bardzo charakterystyczna z powodu „panierki”
z bułki tartej, dzięki której przypomina krokiet.
Zawiera dużą ilość cennego dla zdrowia szpinaku.
Dodatek prażonej cebulki zapewnia jej
charakterystyczny smak. Doskonała do
wszelkiego rodzaju słonych dodatków.

Hot-dog
Miękka bułeczka bagietkowa przeznaczona do
przygotowania domowych hot-dogów.


Kajzerka
Klasyczna bułeczka z mąki pszennej wypiekana
według oryginalnej receptury Halagarda, dla wielu
obowiązkowy składnik pożywnego śniadania,
wypiekana także z makiem i sezamem.

Kanapkowa
Smaczna pszenna bułka o charakterystycznym
kwadratowym kształcie, lekko obsypana mąką,
idealna do przygotowywania kanapek.

Kornspitz
Pożywna bułeczka wieloziarnista o wydłużonym
kształcie i delikatnie korzennym smaku.

Kukurydziana
Bułeczka o pięknym żółto-pomarańczowym
odcieniu miękiszu, który zawdzięcza dodatkowi
mąki kukurydzianej, o delikatnym słodkawym
smaku i aromacie.

Meksykańska
Bułeczka pszenna z dodatkiem papryki
o charakterystycznym lekko pikantnym smaku.


Poznańska
Smaczna, pszenna bułeczka z charakterystycznym
nacięciem przez środek.

Pszenna
Tradycyjna pszenna bułeczka o lekko wypieczonej
skórce, z delikatnym w smaku miąższem.

Słonecznikowa
Bułeczka na bazie mąki pszennej, razowej i żytniej
z dodatkiem ciemnego słodu żytniego i dużej
ilości ziaren słonecznika.

Sztangielka wenecka
Wieloziarnista bułeczka bogata w sezam, siemię
lniane z odrobiną czosnku, idealna dla
miłośników delikatnego smaku i wyjątkowo
chrupiącej skórki.

Ślimak z makiem
Ręcznie formowana pszenna bułeczka
z dodatkiem maku o charakterystycznym,
zakręconym kształcie.



Kanapkowa ziarnista
Apetyczna bułka, o charakterystycznym kształcie,
lekko obsypana mąką idealna do przygotowania
kanapek. Dodatkowo wzbogacona w ziarna słonecznika
i siemienia lnianego poprawiających pracę układu
pokarmowego.

Dyniowa
Smaczna, zdrowa bułeczka wzbogacona pestkami
dyni, wypiekana z mieszanki mąki pszennej,
żytniej oraz mąki kukurydzianej. Pestki dyni
oprócz walorów smakowych, nadają bułce
cennych wartości odżywczych i prozdrowotnych.

Arabska
Bułka pszenna o charakterystycznym okrągłym,
spłaszczonym kształcie. Może być wykorzystana
jako podstawa codziennych kanapek, bądź zamiast
standardowego chleba.

Wieloziarnista
Pyszna, zdrowa bułeczka z dodatkiem wielu ziaren
w tym: słonecznika, siemienia lnianego, sezamu
i płatków owsianych.




Brioszka
Broszka to wypiek dla koneserów pieczywa.
Słodka, pleciona bułka pochodzenia francuskiego,
wypiekana na bazie ciasta drożdżowego z dużą
zawartością jajek przez co jest niezwykle puszysta.
Charakteru tej niezwykłej bułeczce dodaje
dodatek rumu i chrupiąca kruszonka. Brioszka
dostępna jest też w wersji mini z posypką cukrową.

Chałka maślana
Pleciona aromatyczna bułka maślana o lekko
słodkim smaku.

Rogalik maślany
Ręcznie formowany, aromatyczny rogalik maślany
o lekko słodkim smaku